Tuesday, December 12, 2006

Knivsöder


Jag har kommit fram till att jag bor mitt i en krigszon. Inte i sådan mening att det flyger bomber in genom fönstret eller folk som skriker "Eld!", utan det är gerillataktik som är inblandad. Smart, genomtänkt fyllegerillataktik vågar jag utgå ifrån.

Sidnotering: Ovanstående text tog mig 10 minuter att skriva, det är så jävla kämpe gött att uppdatera från jobbet! Halleluljah och så vidare! Fan vad jag måste skaffa internet hemma.

För att förklara lite närmare (helt tappat tråden) så har jag upplevt tre olika saker på tre helt olika kvällar. Det första scenariot hände dock på morgonen, jag hade ställt klockan på 06 i hopp om att hinna träna innan jobbet. Jag vaknar av min infernaliska jävla ringsignal (hatar den mer och mer, men ORKAR inte ställa in Mozart eller nån dum schlagerdänga när jag sätter alarmet). När jag pallrat mig upp ur sängen och sagt "Jo, troligt" till mig själv så försöker jag somna om för att få snooza mina extra 30 minuter. Det är då det händer, folk för liv på gatan. Visst, det är inte helt ovanligt att folk hojtar och skriker, men det som följer är att någon sparkar på portdörren. "Men vad i... " tänker jag och försöker somna om lite till, det fortsätter att banka och gormas.

Nu undrar jag vad för nummer polisen har, 112 är ju inte värt att ringa för en sådan här petitess. Det första jag kommer att tänka på är "SMS:a låda, SMS:a låda" (jag vet att det är låna, men låter för mycket som låda för att ignorera) och sedan "118 118". Jag är tillräckligt smart för AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH, jag fortsätter uppdatera sen!!!

Vart var jag nu? Jo, ja just det, jag är tillräckligt smart för att inse att de två numrena är fel, så jag försöker somna om igen. Efter ett tag slutar mörbultandet av porten och det hörs lite fötter i trapphuset. Lite om och men senare så upphör ljudet helt och jag lyckas somna om. När jag sen kommer ner till porten står denna på vid gavel och bredvid ligger en neddragen stupränna. Jag antar följande
1) Människan har dragit ner stuprännan för att använda som murbräcka
2) Människan har först försökt klättra upp för stuprännan, trillat och sedan tacklat in portdörren.
I vilket fall som hellst verkar det som att vargen faktiskt lyckades blåsa ner tegelhuset. Detta resulterar i att mitt hus känns lika säkert som en olåst toalett. Härliga tider!

Nästföljande natt är det nån jävel som knallar runt i trapphuset runt 3-tiden. Det låter som att han springer upp och ner för trapporna med en sprayburk, det där härliga "klick" ljudet som kommer när man skakar burken ekar nämligen välbekant genom brevlådan. Dock hittade jag ingen graffiti på vägen ner, hoppades faktiskt på att han skulle sprayat "Ingen reklam" på min dörr då jag tydligen blivit uppskriven på postens spammail lista.

Dessutom bor jag i ett jävla dårhus, i natt så var det en äldre herre som hade flippat helt. Jag hade precis gått och lagt mig när man hör röster:
Gubbe: "Femman"
Man: "Va?
Gubbe: "FEMMAN"
Lite senare fortsätter det:
Man: "Men det funkar inte"
Gubbe: "Jo det gör det jag bor här"
Man: "Men nej, den går inte runt"
Gubbe: "Du måste kunna hjälpa mig, jag är för svag"
Och på så sätt fortsätter det i ungefär 30 minuter. Jag vågar anta att gubben hade gått vilse och hamnat helt fel, jag var nära på att sticka ut huvudet ur dörrspringan och hojta "Men för i helvete, fråga efter hans namn och kolla på hitta.se, klart som korvspad att han inte bor där!".

Kort sagt, jag får aldrig sova, jag får inte uppdatera och jag har slut på kaffe. När fan tog kaffet slut!? Ja just det, det tog 1 timme och 30 minuter att skriva ovanstående text. Imponerande.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Sjukt nästäppt SMS-melodi, onekligen. Kam jag få låda ed näddug?

12/12/06 06:52  

Post a Comment

<< Home